La nova ministra de Família del Brasil: “Les nenes, de rosa; els nens, de blau” Unes declaracions de Damares Alves després de prendre possessió esdevenen virals i generen una protesta a les xarxes, a la qual se sumen personalitats com Caetano Veloso, de rosa
mayo 17, 2019
CaixaBank comunica als sindicats la seva intenció de presentar un ERO L’anunci segueix el pla de reestructuració d’oficines anunciat pel banc al desembre
mayo 17, 2019

Les rebaixes abans de Reis es consoliden a Catalunya Només les marques d’Inditex i El Corte Inglés es resisteixen a la tendència actual d’avançar els descomptes

Al passeig de Gràcia de Barcelona se succeeixen els cartells vermells amb grans símbols de percentatges acompanyats de “30%”, “40%” i “50%”. Des que el Partit Popular va aprovar el decret llei el 2012 amb el qual va liberalitzar el període de rebaixes, la tendència d’avançar l’etapa de descomptes i iniciar-la abans de Reis s’ha instal·lat a Catalunya, malgrat els successius intents del Govern d’evitar-ho, per defensar al petit comerç en les setmanes de l’any en què es fa més caixa. Es tracta d’una moda que va començar tímidament el 2016 i a la qual cada vegada menys comerços són capaços de resistir-se, davant el temor de perdre clientela pels agressius descomptes existents en altres botigues.

La majoria de les botigues ofereixen reduccions de fins a un 50% en el preu de les peces. Mango, Adidas, H&M, Levi’s o Geox són algunes de les marques que han decidit no esperar. I malgrat que en les seves portes no pengen cartells de vermell llampant, les firmes més luxoses també ofereixen reduccions de fins al 40% en botigues com Emporio Armani, Loewe o Guess.

Irreductibles a la competència, el principal grup de moda, Inditex, i els magatzems espanyols més grans, El Corte Inglés, resisteixen la tendència de les seves veïnes. Envoltats d’aparadors durant les rebaixes, la resposta dels encarregats d’establiments com Zara, Oysho, Massimo Dutti, Berskha i Stradivarius, tots del grup gallec Inditex, és la mateixa: “A partir del 7 de gener”.

El Corte Inglés també manté la tradicional data de les rebaixes per després de la campanya de Reis. La cadena ha deixat de marcar el tret de sortida a les campanyes de rebaixes i, encara que no fa el pas de penjar el cartell amb la paraula màgica, en les seves instal·lacions s’anuncien descomptes de fins al 40% en alguns articles des del 26 de desembre i fins al 5 de gener.