Les rebaixes abans de Reis es consoliden a Catalunya Només les marques d’Inditex i El Corte Inglés es resisteixen a la tendència actual d’avançar els descomptes
mayo 17, 2019
‘CAS LA MANADA’ Els jutges mantenen en llibertat provisional la Manada L’Audiència de Navarra rebutja l’ingrés a la presó dels condemnats perquè considera que no han variat les circumstàncies per les quals en van decretar la sortida
mayo 17, 2019

CaixaBank comunica als sindicats la seva intenció de presentar un ERO L’anunci segueix el pla de reestructuració d’oficines anunciat pel banc al desembre

La direcció de CaixaBank va comunicar dijous oficialment als sindicats la seva intenció de presentar un ERO per reduir la plantilla a les necessitats del banc. Fonts sindicals i del banc van especificar a Efe que s’han convocat el 10 de gener els sindicats per iniciar les negociacions. Els sindicats ja esperaven l’anunci d’aquest ERO, atès que CaixaBank va anunciar el 27 de novembre a Londres, on va presentar el seu pla estratègic fins al 2021, que preveia eliminar en els propers tres anys 821 oficines urbanes, un 18% de la xarxa actual.

Llavors ja es va dir que això implicaria una reducció de plantilla, però encara es desconeix quants treballadors afectarà, tot i que el conseller delegat del banc, Gonzalo Gortázar, va garantir que la retallada de personal es faria de manera negociada amb els sindicats. Fonts de CaixaBank van assegurar a Efe que s’ha enviat a la representació sindical una comunicació formal d’inici de negociacions laborals.

L’objectiu d’aquest procés és, tal com ja es va anunciar en la presentació del pla estratègic fins al 2021, avançar en la transformació de la xarxa d’oficines urbanes, mantenir la xarxa d’oficines en l’àmbit rural i potenciar els serveis digitals, com el model d’atenció a clients In Touch, han afegit aquestes fonts.

Fonts sindicals van explicar a Efe que la direcció ha comunicat la seva intenció d’iniciar un procés d’acomiadament col·lectiu, a l’empara de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors, i modificar substancialment les condicions de treball de la plantilla, d’acord amb els articles 40 i 41 d’aquest mateix estatut.

Els ajustos laborals que ha fet el banc els últims anys han estat pactats per la direcció i els sindicats, i aquesta és la intenció amb què totes dues parts afronten ara l’inici de les negociacions. Els sindicats de CaixaBank avisen que la representació de la plantilla no acceptarà sortides forçoses al banc, que té una plantilla d’unes 32.000 persones.